POL-EKO climate chamber lighting

Növénynevelő klímakamra LED világítás

Méretre gyártott, professzionális programozható spektrumú LED világítási rendszert adtunk át.

Teljesen egyedi, méretre gyártott Ledium Black Sparkle® Research LED világító rendszert adtunk át a martonvásári Agrártudományi Kutatóintézetben. A kutatók igényeinek megfelelően terveztük meg a POL-EKO klímakamrák átalakítását professzionális vezérelhető LED világítási rendszerre. A vezérlő hardver és szoftver szintén Ledium fejlesztés.

A klímakamra programozható spektrumú LED világítási rendszert több kutató használja több alkalmazási területről, így előzetes egyeztetések során a következő LED fényforrásokat építettük be:

365 nm UV
420 nm ibolya170 µmol/s/m2
450 nm kék300 µmol/s/m2
520 nm zöld80 µmol/s/m2
660 nm vörös300 µmol/s/m2
730 nm távoli vörös41 µmol/s/m2
4000K fehér200 µmol/s/m2

A feltüntetett értékeket 30 cm távolságból mértük. A felhasznált LED chipeket a Luminus Devices, Lumileds és Osram gyártóktól vásároltuk, a lehető legjobb minőséget szem előtt tartva.

Rengeteg tervezés és mérés előzte meg a gyártást. 15 év gyártási gyakorlat van mögöttünk, így ha nem is egyszerűen, de sikeresen megoldottuk a feladatot. A kész termék egy nagyon komplex világító eszköz lett, ami csak egy fekete lapnak látszik. A nyomtatott áramkör tervezéstől az üveg előlap szigetelésig mindent házon belül végeztünk.

A végeredmény egy IP65 védettségű LED panel lett, ami a klímakamra eredeti polcaival azonos méretű, így tetszőleges magasságba szerelhető.

LED lighting for climate chambers

Vezérlés

A klímakamra LED világítás vezérlése több évig tartó fejlesztés eredménye. Ipari minőségű hardvert gyártottunk és a szoftveres megoldások a világon egyedülállóan flexibilis szabályozást biztosítanak.

A vezérlési rendszerünk bármilyen egyedi kiépítést változtatás nélkül tud irányítani, bármennyi LED csatornával, közvetlen adatfeltöltéssel spektrométer készülékekből.

Fényadatbázis a vezérlő szoftverben

Minden egyes polchoz külön fényprogramot lehet összeállítani, tetszőleges spektrumot és intenzitást rendelve tetszőleges pontokhoz egy idővonalon.

Idővonal és a hozzá tartozó intenzitás értékek a LED vezérlő szoftverében

A vezérlési rendszerünk bármilyen jelenleg is üzemelő világítóeszközt, vagy lámpacsoportot meg tud hajtani megfelelő előtétekkel.